Hengenvaaran 7-vuotissyntymäpäivän kunniaksi järjestämme tallin kasvateille suunnatun valmennusviikonlopun, johon kaikki kasvattimme ovat tervetulleita. Valmennuksen lajina on kouluratsastus ja tasoltaan se sovitetaan jokaisen tarpeisiin sopivaksi. Valmennukset pidetään pienryhmissä, 2-3 ratsukon porukoissa ja jo tässä jaossa pyritään huomioimaan ratsujen perusluonne ja kapasiteetti - kerrothan siis osallistumisen yhteydessä vähän ratsun ominaisuuksista: millainen se on ylipäätään, mitkä ovat heikkouksianne ja mitkä vahvuuksianne!
Varasijalle voidaan ottaa hengenvaaralaisten jälkeläisiä, jotka eivät ole syntyneet Hengenvaaran kasvattiliitteen alle.

Osallistuminen tapahtuu sähköpostitse hapero@iki.fi otsikolla Valmennusviikonloppu. Muoto on vapaa.
Osallistua voi maaliskuun alkuun asti, valmennuskommentit saa maaliskuun aikana.Osallistujat

Tuulia T. - Hengenvaaran Vinetta
Ensimmäiseen valmennusryhmään kuului kaksi hevosta, molemmat varsin omapäisiä: Hengenvaaran Vinetta ja Hengenvaaran Opaali. Molemmat olivat startanneet jo mukavasti kilpakentillä, joten tänään haettiin vain tietynlaista varmuutta suorituksiin - joskin molempien ollessa varsin haastavia, saattoi perusasioissakin ilmetä ongelmia. Netta vaikutti olevan Tuulian alla uudessakin paikassa kuin kotonaan ja oli alkuverkasta asti rehellisesti oikein päin ja liikkui reippaasti eteen. Hidastaminen tuntui tänään olevan vähän vaikeampaa, kun Netta olisi mielummin vain puksutellut menemään. Treenasimme Tuulian toiveiden mukaan ratsukolle hankalaa asiaa, täyskäännöksiä. Aloitimme ensin helpolla harjoituksella: neliöllä, jossa joka toinen kulma tehtiin etuosankäännöksenä ja joka toinen takaosankäännöksenä. Netta toimi tässä hyvin ja takaosakin saatiin hereille muutamalla raipan näpäytyksellä. Itse täyskäännöksiä tehtiin vain muutama, sopivalla verryttelyllä Netta toimi hyvin alkuverkan energiapurkausten jälkeen ollessaan vähän maltillisempi. Treeni ei ollut fyysisesti hevoselle rankka, lähinnä mielelle ja toki ratsatajalle, joka joutui keskittymään omaan kehon hallintaansa saadakseen Netan pysymään täyskäännöksissä paikallaan.

miivi - Hengenvaaran Opaali
Ensimmäiseen valmennusryhmään kuului kaksi hevosta, molemmat varsin omapäisiä: Hengenvaaran Vinetta ja Hengenvaaran Opaali. Molemmat olivat startanneet jo mukavasti kilpakentillä, joten tänään haettiin vain tietynlaista varmuutta suorituksiin - joskin molempien ollessa varsin haastavia, saattoi perusasioissakin ilmetä ongelmia. Opaalin kanssa keskittyisimme tällä kertaa tekemään ihan vain mukavia ja helppoja juttuja, jotta saisimme sille hyvän fiiliksen yhdessä tekemisestä. Itse olin todella tarkkana miivin avuista ja istunnasta, sitä mukavampaa hevoselle on tehdä töitä, mitä paremmin ratsastaja hallitsee itsensä. Toisen ratsukon tehdessä töitä toisessa päässä, jäi Opaalille ja miiville tilaa jumppailla toisessa päädyssä. Tarkoitus oli ratsastaa hevonen ympyrällä ensin suoristaen, sitten asettaen ja lopulta taivuttaen nikama kerrallaan molempiin suuntiin kaikissa askellajeissa. Alkuun Opaali oli todella vastahakoinen ja miivi joutui tekemään töitä saadakseen sen edes liikkumaan eteen, mutta pikku hiljaa molemmat notkistuivat ja niin lopputunnista meillä oli hyvin rento ja leppoisa ratsukko, joka pelasi hyvin yks-yhteen ja selviytyi tällaisista helpoista harjoituksista hyvillä mielin.

Ireth - Hengenvaaran Huisketar
Toisessa valmennusryhmässä oli kaksi tammaa: Hengenvaaran Huisketar ja Hengenvaaran Hallatar. Tarkoituksena oli tänään tehdä ikään kuin kisatilanteen omainen treeni, jossa ensin ratsukot saivat verkata suhteellisen itsenäisesti, sen jälkeen suorittaa tasoisensa radan ja lopulta hiottaisiin hankalia asioita. Irethille ja Huiskulle ongelmia aiheutti lähinnä ratsastajan ulospäin liki huomaamaton, mutta hevoselle varsin selvä jännittyminen, sillä Huiskusta hävisi täysi rentous. Mikään vaativa tehtävä tämä ei ratsukolle ollut, takana kun oli kymmeniä hyvin sujuneita kisoja, mutta pienikin jännitys vieraassa paikassa pilasi sen viimeisen silauksen, jolla erinomaiset pisteet kerättiin. Ireth kokosi itsensä todella nopeasti ja sai verkassa jo Huiskun taas liki omaksi itsekseen. Itse radalla ongelmia ei juuri ollut, lopussa treenasimme lähinnä ratsastajan apuja, jotta saatiin kokonaisuudesta vieläkin rennompi, ryhdikkäämpi ja parempi! Huonohan Huisku ei missään kohdassa, mutta päästiin joka tapauksessa vielä parempaan tulokseen.

Milja - Hengenvaaran Hallatar
Toisessa valmennusryhmässä oli kaksi tammaa: Hengenvaaran Huisketar ja Hengenvaaran Hallatar. Tarkoituksena oli tänään tehdä ikään kuin kisatilanteen omainen treeni, jossa ensin ratsukot saivat verkata suhteellisen itsenäisesti, sen jälkeen suorittaa tasoisensa radan ja lopulta hiottaisiin hankalia asioita. Miljalle ja Vilulle ei uusi ympäristö eikä vieraat hevoset aiheuttaneet ongelmia - tamma oli ihan oma itsensä ja muutaman kierroksen pällisteltyään se puikkelehti muiden välissä kuin olisi aina ollut Hengenvaaran maneesissa. Itse rata sujui odotetusti ratsukolta hyvin eikä suurempia ongelmakohtia ollut. Päädyimme työstämään Vilulle hankalinta askellajia, laukkaa, tekemällä laadukkaita nostoja pohkeenväistön avulla ja säätelemällä laukka-askeleen pituutta. Hyvä laukka lähtee hyvästä nostosta ja pohkeenväistön avulla takaosa saatiin ratsastettua hyvin alle ja ulkotuki säilyy hyvänä noston läpi. Vilu oli varsin taitava ja yritti parhaansa - saimmekin aikaan todella kivoja pätkiä!

Satu - Hengenvaaran Hilla
Matti myöhäsenä mukaan napattiin vielä ihan omalle yksityistunnilleen Satu ja Hengenvaaran Hilla, joka olikin minulle tutuin näistä tämän päivän hevosista: olin itse kilpaillut sen kanssa jonkin verran, joten tiesin tamman niksit jo aika hyvin. Verkka sujui ratsukolta oikein hyvin, vieraspaikka ja vähän kiireinen aikataulu ei haitannut Hillaa lainkaan ja se liikkui rehellisesti eteen, kun verkassa keskityttiin enemmän siihen, että tamma liikkuu reippaasti ja mielellään eteen, ei niinkään siihen missä muodossa se kulkee. Ajattelin, että tänään olisi hyvä päivä työstää laukkaa, kun kentällä oli tilaa ja jossa Hilla helposti painui kuolaimen alle. Tärkeää oli ratsastaa hevosta reippaasti eteen ja välttää ohjalla turhaan nypläämistä. Istunnalla hidastamalla ja sitä kautta temponvaihteluilla saatiin Hillaan tosi kivasti voimaa takapäähän ja turpakin pysyi oikealla kohdalla. Pidimme treenin kohtuu lyhyenä, koska homma sujui.

Virtuaalitalli / a sim game stable