Hengenvaaran toiminta pohjautuu pitkälti kilpailuun ja kasvatukseen. Tavoitteenamme ovat menestyneet, palkitut, tasapainoiset hevoset ja ponit, jotka kykenevät monipuoliseen menestykseen. Hevoset ovat siis pääasiassa yleispainotteisia (koulu, este, kenttä, valjakko - mahdollisesti myös näyttelyt, maastoesteet, mitä vaan..) ja ne kilpailevat aktiivisesti kaikissa lajeissaan. Kaikki hengenvaaralaiset pyrkivät laatuarvosteluihin, niin yleislaatuarvosteluun, rotukohtaisiin ja lajikohtaisiin laatuarvosteluihinkin. Näyttelyissä menestyneet / kantakirjakelpoiset hevoset kantakirjataan ja kierrätetään näyttelyissä hakemassa arvonimiä mahdollisuuksien mukaan.
Hengenvaaran hevoskanta on pikkuhiljaa siirtynyt lähinnä suomenhevosiin, mutta mukana on jonkin verran myös "väärän" rotuisia yksilöitä. Rotu säväyttää, mutta niin säväyttää myös yksilöt.

KASVATUS
Myös jälkikasvun kohdalla tavoitteena ovat yleispainotteiset, menestyvät varsat, joilla on menestynyt ja palkittu suku. Jalostukseen käytämme pääasiassa valmiihkoja hevosia (lue: kisaurallaan jo vauhtiin päässeitä, myös tekstipuolella panostettuja), jolloin niiden varsoilla on täydet mahdollisuudet pärjätä laatuarvosteluissa. Toki jokainen varsa on yksilö ja tavoitteet ovat yksilöllisiä - kaikille hevosille ei tavoitella KTK-I, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I, VVJ-I, YLA1 -litaniaa nimen perään, mutta kyllähän se hienolta näyttää.

Hengenvaaran kasvatit tunnistat etuliitteestä Hengenvaaran tai etu-/takaliitteestä HV. Myös kasvattiliitteettömän varsan saaminen on mahdollista, mutta melko harvinaista. Kaikki kasvatit tulee reksiteröidä mahdollisimman pian syntymän jälkeen VRL:n hevosrekisteriin merkiten kasvattajaksi Hengenvaara (HENG1633) sekä kasvatusliitteeksi HV tai Hengenvaaran. Kasvatin sivuilta tulee löytyä kasvattajan kohdalta Hapero/VRL-06115/Hengenvaara/muu vastaava tai jotain näiden yhdistelmää. Suosittelen muotoa Hapero (VRL-06115)/Hengenvaara.
Hengenvaaran kaikki hevoset ovat pieniä poikkeuksia lukuunottamatta käytössä jalostukseen myös tallin ulkopuolisille hevosille ja esimerkiksi liisaus onnistuu. Kiinnostuneet voivat kysellä tarkemmin sähköpostitse.

HENGENVAARAN KASVATTILISTATAPAHTUMIA HENGENVAARASSA

20.10.2018 Lokakuu on tänä vuonna ollut sateeton, lämmin, kaunis, ruska on ollut etelämmässäkin ihan huikea. Lokakuun 15. päivän aamuna sitten pakkasimme autoon paidan ja pepun: Ninnin ja Nunnun sekä valtavan Tikin ja pikkuruisen Samun. Porukka oli ihan huikea - jopa lapsenmielinen Samu esiintyi aikuisten ja kypsien rouvien kanssa edukseen ja niin koko sakki nappasi itselleen ykköspalkinnot ollen kaikki huikeasti pistevälillä 107,5-110. Melkoista.
Tulosten virallistumisen jälkeen laitoin heti postia menemään ja muutaman päivän kuluttua se oli varmistettu: Hengenvaara on kolmen tähden kouluhevoskasvattaja!

01.07.2018 Heinäkuu on todella palkintojen aikaa. Lähetin kesäkuun lopulla hakemukset sekä este- että valjakkolaatuarvostelun kasvattajapalkinnoille ja sen lisäksi anoin myös Virtuaalisetn Suomenratsujen kasvattaja-arvonimeä. Tänään huomasin, että Hengenvaaralle oli myönnetty kolmen tähden-kasvattaja arvonimet sekä esteillä että valjakossa. Valjakossa olemme kaiken lisäksi ensimmäinen palkittu kasvattaja!
edit 06.07.2018: Nyt Hengenvaaralle on myönnetty myös A-luokan suomenhevoskasvattaja-arvonimi.
Kiitos kaikille kasvatteja ostaneille ja sitä kautta palkintoja mahdollistaneille!

12.04.2018 "Todella kauniina, aurinkoisena kevätpäivänä Hapero toi täydellisen ykkösrivistön yksityiseen laatuarvostelutilaisuuteen. Hatunnoston arvoinen suoritus! - Hengenvaaran yksityistilaisuus VVJ laatuarvostelussa

helmikuu 2018 Hengenvaara juhli koko kuukauden 8v synttäreitään, tarjolla oli niin valmennusta, synttärivarsamyyntiä kuin kilpailujakin. Synttärisivusto!

05.08.2017 Hengenvaaran porukka pakkasi hevosautoon Hengenvaaran Norriskan, Hengenvaaran Vimpuran, Hengenvaaran Utun ja Hengenvaaran Topiaksen ja huristeli Turmeltajaan VSN:n alaisiin näyttelyihin, ottamaan osaa kasvattajaluokkaan. Hevoset käyttäytyivät hyvin ja keräsivät yksilöarvostelussa tasaista kasia ja ysiä ja saivat yhdessä korkeimmat yhteispisteet - Hengenvaara palkittiin Best Breeder -arvonimellä!

18.-19.03.2017 Hengenvaarassa järjestettiin 7-vuotsissyntymäpäivän kunniaksi tallin kasvateille suunnattu valmennusviikonloppu, johon osallistui kaikkiaan viisi ratsukkoa, hieno viikonloppu!


Virtuaalitalli / a sim game stable