Magnum Stardust JL† 20.4.2018 †

Kuvat: VRL-01222


Virallinen nimi: Magnum Stardust JL Kutsumanimi: Make
Syntynyt, ikä: 15.11. 2009, kts sivun alareuna Rotu: welsh mountain (A)
Sukupuoli: ori Säkäkorkeus: 119cm
Väri: kimo Merkit: -
Omistaja: Hapero, VRL-06115 Asuinpaikka: Hengenvaara
Kasvattaja: Break (VRL-05810) Jolene Rekisterinumero: VH07-024-0230
Koulutustaso: Ko: He A, Re: 60cm, Me: 50cm Painotus: yleispainotus

KTK-II, 04/16, 17 + 18 + 17 + 19 = 71p

Champion, myönnetty 09/16

VSN Champion, myönnetty 11/17LUONNE


Make on varmasti maailman persoonallisin poninpallero, ja hurmaa kaikki auvasta vaariin hurmaavalla huumorintajullaan ja ainaisella esiintymisellään. Makelta löytyy aina jokin jekku hihasta. Milloin se keksii viedä hoitajansa hanskat, tyhjentää harjakopan, karata laitumelta, villitä koko lauman tai karata karsinastaan... Ja odottakaapas metkuja joita tämä herra keksii selkään noustessasi. Hoitaessa tämä herrasmies on aluksi niin kilttiä poikaa, ja odottaa kiltisti paikallaan kun hoitaja kaivaa ensimmäisen harjan harjapakista ulos ja ryhtyy puuhiin. Ensimmäisellä kerralla voit olla melko yllättynyt, kun ori syöksähtää kohti muutenkin rämää harjapakkia ja tarttuu siihen hampaillaan, heiluttaa päätään kylväen harjat pitkin poikin karsinaa ja lopuksi irrottaa otteensa harjapakista sen lentäessä komeassa kaaressa karsinan nurkkaan. Siinä harjoja kerätessäsi tunnet iloisen pökkäisyn takapuolessasi aina kumartuessasi poimimaan harjan maasta, poju kun osallistuu mielellään tuohon siivoamiseen. Arvatenkin nyt osaat jo laittaa harjapakin pois orin ulottuvilta, ja sepäs herraa kismittääkin! Sinne meni kaikki hupi! Ja turha toivo, että ori nyt jäisi tyytyväisenä harjattavaksi. Make rupeaa kavahtelemaan takajaoilleen jo harjaajan lähestyessä, eikä tosiaan antaudu helpolla. Sen verran ihmisrakas ja tarkka kavioistaan tämä kuitenkin on, ettei se ihmistä satuta, ellei hoitaja liian kärkkäästi päälle käy ja vahinkoja satu. Makea saa ihan kunnolla napauttaa kun se temppuilemaan rupeaa, sillä usein kunnon komennolla sen saa suurinpiirtein kasaan. Ylipäätään, kunhan alkutanssit on tanssittu, nauttii ori todella paljon huomiostaan ja jaksaisi lopultakin seistä vaikka koko päivän harjattavana, kunhan harjataan vain sitä. Make on erittäin mustasukkaista sorttia, ja jo karsinan ulkopuolelle pysähtynyt toinen hoitaja juttelemassa Majesteetin jynssääjän kanssa, saa Maken luimistelemaan ja jopa näykkimään kohti toista. Kaviot nousevat yleensä suht hyvin, eikä sen suurempia toimenpiteitä siihen vaadita.
Varusteet nähdessään ori innostuu, eikä paikallaan pysymisestä tule ollenkaan mahdollista, vaikka juuri äsken ori seistä napotti paikoillaan harjattavana. Aluksi kannattaa laittaa suitset, sillä silloin ori on huomattavasti helpompi pitää hallinassa. Kunhan nyt sitten saat ne suitset sinne päähän! Innostuksissaan Make saattaa pullistella tallissa, joten kentälle/maneesiin päästyä kannattaa kiristellä sitä vyötä vielä ihan reilusti.

Selkään noustessa nuorella herralla on suuria ongelmia pysyä paikoillaan, sen verran riehakas ja innoissaan kun on. Jalustimet kannattaakin katsoa sopiviksi jo tallissa, sillä selkään päästyä se on jo hyvin vaikeaa. Makella on hyvin näyttävät mutta pehmeät askeleet, ja niiden puolesta se sopisi hyvin kouluratsuksikin, mutta Maken kärsivällisyys on ainakin tällä hetkellä sen verran heikko, ettei siitä ole vaikeita koululiikkeitä oppimaan. Make vaatii arvatenkin kokeneen ratsastajan, sillä muuten alkukäynnit saattavat muuttua alkulaukoiksi. Kunnon alkuverryttely on tärkeää, vaikka kovin tuntuu siltä, ettei Make taivu mihinkään, eivätkä avut uppoa ollenkaan. Ainaisella uudelleen yrittämisellä tuloksia kuitenkin saadaan aikaan. Kuitenkin on hyvä muistaa, että vaikka Make ei tunnu taipuvan esimerkiksi sille pyöreälle voltille, vaan siitä tulee aina soikio, saa pelkällä pyörimisellä sen vain hermostumaan, ja sitten siitä voltista ei tule enää pitkään aikaan mitään. Kunnon alkuverkan jälkeen Make on hyvin kuolaimella ja taipuu hyvin kaiken näköiselle kiemuralle, kunhan sen keskittymisen ja mielenkiinnon saa pysymään korkealla. Laukassa herra Majesteetti saattaa hyvinkin innostua rynätilemään ja pukittamaan. Aivan kuin dynamiittipötköllä ratsastaisi!
Esteisiin Make ei taida kyllästyä koskaan, se jaksaisi pomppia vaikka iäisyyden! Into tuottaa sekä hyötyä että haittaa. Tokihan ori hyppää mielellään ja ylittääkin esteet varmasti, mutta saattaa kaahailla ohi tai läpi esteiden, tai innostua yllättäen pukittamaan ratsastajansa tantereeseen. Make ei hyppää suurella ilmavaralla, mutta useimmiten kuitenkin niin korkealta, että varmasti mennään yli. Esteiden välillä Make tahtoo mennä vähän turhan kovaa, jolloin mutkat muuttuvat suoriksi, eivätkä estevälit osu kohdalleen. Make vaatii siis tarkan ja taitavan ratsastajan esteillekin. Kimo on varsin suloinen ilmestys pomppiessaan korvat pystyssä, intoa puhkuen yli esteiden, vieden ratsastajaansa ympäri kenttää, sortuen välillä pomppaamaan melkoisia kengurunloikkia. Sitten kun Maken kanssa onnistuu suoriutumaan ensimmäisen kerran koko radasta niin, ettei poni lähde karkuteille, saa todellakin olla ylpeä itsestään! Ensimmäisen onnistumisen jälkeen koko ratsastus muuttuu kerta kerralta helpommaksi ja mukavammaksi, kun kumpikin tottuu toiseen.
Maastossa Make on mukavan reipas, eikä kaihda vaikeatakaan maastoa. Make kuitenkin säikkyy kaikenlaisia asioita kovista äänistä yllättäen eteenpomppaamista oravista aina lentäviin muovin paloihin. Maken säikähtäessä se ei jää odottelemaan ratsasajalta lupaa lähteä karkuun, saati kuuntele kun käsketään pysähtymään. Makea ei kuitenkaan saa alkaa riuhtoa suustaa, sillä siitä poni hermostuu entistä enemmän. Rauhallinen olemus, tiivis istunta sekä pienet pidätteet toimivat huomattavasti paremmin. Kilpalaukoissa Make kuumuu herkästi ja hiljentäminen voi olla työläämpää, mutta täysin mahdollista ilman suurempia ongelmia. Uimaan Make menee mielellään ja uikin vaikka ulapalle, jos sille annetaan mahdollisuus. Tottelee kuitenkin kun pyydetään kääntymään takaisin.

Make ei millään viitsisi antautua laitumelta kiinni, vaikka hakija houkuttelisi sitä herkkujen kanssa. Makesta on varsin mukava päästää hakija aivan lähelle, ja pinkaista sitten muutaman metrin karkuun pukittaen iloisesti. Ja samahan toistuu aina siihen asti, että hakija on lähdössä pois, silloin Make ravaa kuuluvasti hörähdellen perässä. Mutta edelleenkin on turha toivo odottaa, että ori antautuisi kiinni, siinä samassa kun hakijan katse kirkastuu ja tämä kääntyy ottaakseen Maken kiinni, siinä samssa poniherra on loikannut jo ulottumattomiin ja hirnuu vasin tyytyväisenä itseensä. Kyllähän poika kuitenkin loppujenlopuksi ja viimein antautuu kiinni. Siitä eteenpäin matka on hyvinkin helppo, ellei matkan varrelle osu kauniita neitoja, joille Maken on aivan pakko esiintyä kavahtelemalla takajaloilleen ja hirnumalla kuuluvasti. Oikein kiirettä pitäessä Make saattaa kiskoa taluttajansa yhtä kyytiä talliin.
Make ei sen suuremmin pelkää eläinlääkäriä tai kengittäjää, oma pelleilevä itsensä. Vaikka Make on myöskin vähän säpsäkkä ja säikkyy välillä turhiakin asioita, on se kuitenkin aina utelias tutustumaan uusiin asioihin ja opettelemaan uusia asioita.


SUKUTAULU


Isä: DF's Race The Sky
wA, km, sk 118cm
re 60cm
Ii: Tip Top
wA, rt, sk 121cm
Iii: Tipton evm
wA, sk 119cm
Iie: Topten Chick evm
wA, sk 123cm
Ie: Ponytime Nightless Night
wA, prt, sk 120cm
Iei: Alladin's King evm
wA, sk 120cm
Iee: Sara SWE evm
wA, sk 118cm
Emä: ss. Summer Eclipse YLA2
wA, km, sk 120cm
Ei: Valentino
wA, km, sk 118cm
Eii: Ei tiedossa
Eie: Ei tiedossa
Ee: Sunny Delight
wA, km, sk 121cm
Eei: Ei tiedossa
Eee: Ei tiedossa


SUKUSELVITYS


Maken isä DF's Race The Sky eli tutummille Antti, kimo 118cm:ä korkea welsh mountain on pirteä ja hurmaava ori. Anssiin ei voi olla rakastumatta, niin hurmaava ja sosiaalinen ori on. Ratsastaessa ori on kovin innokas, mutta kuuntelee useimmiten ratsastajaansa hyvin. Se on innokas oppimaan uutta koulussa, mutta esteillä se saattaa innostua liikaakin, ja hyppääminen menee plörinäksi. Antti on sijoittunut muutamia kertoja näyttelyissä, esteillä sekä poniraveissa. Jälkeläisiä orilta löytyy kolme, kaikki oreja. Antti asustelee Ponitila Adinassa.

Tip Top eli Maken isänisä on rautias welsh mountain. 121-senttinen ori on yleispainotteinen herra, koulussa Helpon A:n tasolla, esteitä se hyppää ratana 85cm. Topilla ei ole kisattu, jälkeläisiä yksi, eli Maken isä DF's Race The Sky. Luonteeltaan tämä sukkajalka on vekkuli, mutta ailahtelevainen persoona. Maasta käsin käsiteltynä orin on oikea sählä, eikä millään tahtoisi asettua aloilleen. Ratsastaessa se on kuitenkin laiskahko, ja vaatii päättäväisen ratsastajan. Poni kuitenkin rakastaa laukkaa, ja silloin pidätteet ovat kova juttu. Topi asustelee Haavanlehdessä.

120-senttinen Ponytime Nightless Night on Maken isänemä. Tamma on kauniin punarautias on luonteeltaan vähän epävarma ja säikky, mutta tuttujen kanssa kaikki menee hyvin ja ratsastaessakin poni on reipas ja yhteistyönhaluinen. Tessie tarvitsee kuitenkin varman ja taitavan ratsastajan, sillä epävarma ratsastaja saa sen vain hermostumaan. Herkkyys katoaa Tessiestä siinä samassa, kun esteradalle päästään. Tessiellä on yksi varsa ja se on kilpaillut jonkin verran näyttelyissä, sekä koulussa aina Helppon B:hen asti sekä esteillä 55cm:in asti.


JÄLKELÄISET


emä // syntymä pvm // omistaja // o./t. varsa
Enchanted Chinese Letter // 25.07.2014 // elen (VRL-01863) // t. Cedion Morning Star
Mewian Zera // 30.03.2016 // Em. (VRL-02816) // t. Vehkakorven Ceri
A.D. February Favourite // 10.07.2016 // Omppu (VRL-12675) // t. KW Magda


KISAKALENTERI


KRJ, vain sijoitukset merkitty, 102 kpl.

26.08. -10 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 5/50 //
28.08. -10 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 4/50 //
04.09. -10 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 7/60 //
15.12. -10 // Kutsu // KRJ CUP/Helppo A // 24/251 //
11.05. -14 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 1/40 //
13.05. -14 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 4/40 //
14.05. -14 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 2/40 //
15.05. -14 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 6/40 //
16.05. -14 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 6/40 //
18.05. -14 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 5/40 //
19.05. -14 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 3/30 //
24.05. -14 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 6/40 //
26.05. -14 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 2/40 //
26.05. -14 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 3/30 //
27.05. -14 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 3/30 //
29.05. -14 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 4/30 //
30.05. -14 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 1/30 //
01.06. -14 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 2/40 //
03.06. -14 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 2/30 //
08.06. -14 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 6/40 //
11.06. -14 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 4/40 //
12.06. -14 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 3/40 //
13.06. -14 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 3/40 //
14.06. -14 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 4/30 //
15.06. -14 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 7/60 //
15.06. -14 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 2/30 //
16.06. -14 // Kutsu // KRJ/Helppo B // 5/40 //
16.06. -14 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 3/60 //
16.06. -14 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 4/30 //
21.06. -14 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 1/30 //
21.06. -14 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 3/40 //
22.06. -14 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 2/30 //
23.06. -14 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 5/40 //
25.06. -14 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 5/30 //
28.06. -14 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 6/50 //
14.08.2014 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 5/40 //
18.08.2014 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 4/30 //
20.08.2014 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 5/30 //
20.08.2014 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 5/40 //
21.08.2014 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 1/30 //
21.08.2014 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 4/30 //
23.08.2014 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 5/30 //
31.08.2014 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 3/40 //
04.09.2014 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 6/40 //
09.09.2014 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 1/40 //
10.09.2014 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 5/40 //
11.09.2014 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 6/40 //
12.09.2014 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 6/40 //
14.09.2014 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 6/40 //
14.09.2014 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 4/100 //
14.09.2014 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 6/40 //
15.09.2014 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 4/100 //
16.09.2014 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 6/40 //
17.09.2014 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 4/40 //
17.09.2014 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 10/100 //
19.09.2014 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 1/40 //
13.10.2014 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 5/30 //
14.10.2014 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 3/30 //
15.10.2014 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 1/30 //
19.10.2014 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 1/30 //
22.10.2014 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 5/33 //
25.10.2014 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 1/60 //
28.10.2014 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 5/60 //
05.11.2014 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 1/60 //
06.11.2014 // Mörkövaara // KRJ/Helppo A // 1/30 //
07.11.2014 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 4/30 //
08.11.2014 // Mörkövaara // KRJ/Helppo A // 2/30 //
10.11.2014 // Kutsu // KRJ/Helppo A // 1/40 //
10.11.2014 // Mörkövaara // KRJ/Helppo A // 2/30 //
17.11.2014 // Riiviöt // KRJ/Helppo A // 2/50 //
17.11.2014 // Riiviöt // KRJ/Helppo A // 4/50 //
17.11.2014 // Vaapukka // KRJ/Helppo B // 6/40 //
18.11.2014 // Mörkövaara // KRJ/Helppo A // 1/30 //
18.11.2014 // Vaapukka // KRJ/Helppo B // 5/40 //
18.11.2014 // Vaapukka // KRJ/Helppo A // 4/40 //
19.11.2014 // Riiviöt // KRJ/Helppo A // 7/50 //
22.11.2014 // Hengenvaara // KRJ/Helppo A // 5/30 //
23.11.2014 // Vaapukka // KRJ/Helppo b // 3/40 //
24.11.2014 // Mörkövaara // KRJ/Helppo A // 4/30 //
24.11.2014 // Gestüt Elkenburgh // KRJ/Helppo A // 3/30 //
27.11.2014 // Vaapukka // KRJ/Helppo B // 5/40 //
29.11.2014 // Hengenvaara // KRJ/Helppo A // 5/30 //
20.11.2014 // Zurück // KRJ/Helppo A // 4/30 //
21.12.2014 // Lowland Stud // KRJ/Helppo A // 4/40 //
25.12.2014 // Lowland Stud // KRJ/Helppo A // 1/40 //
06.01.2015 // Mörkövaara // KRJ/Helppo A // 3/30 //
12.01.2015 // Aittohaara // KRJ/Helppo B // 5/100 //
17.01.2015 // Aittohaara // KRJ/Helppo A // 10/100 //
20.01.2015 // Aittohaara // KRJ/Helppo B // 7/100 //
20.01.2015 // Aittohaara // KRJ/Helppo A // 3/100 //
26.01.2015 // Muiston Suomenhevoset // KRJ/Helppo A // 6/40 //
28.01.2015 // Muiston Suomenhevoset // KRJ/Helppo A // 5/40 //
28.01.2015 // Muiston Suomenhevoset // KRJ/Helppo A // 4/40 //
16.08.2015 // Kilpailukeskus Stewart // KRJ/Helppo C // 5/80 //
27.08.2015 // Hurmio // KRJ/Helppo A // 2/40 //
10.09.2015 // Koskimäki // KRJ/Helppo A // 3/30 //
12.09.2015 // Runoratsut // KRJ/Helppo A // 5/40 //
13.09.2015 // Koskimäki // KRJ/Helppo A // 4/30 //
13.09.2015 // Runoratsut // KRJ/Helppo A // 2/40 //
14.09.2015 // Runoratsut // KRJ/Helppo A // 3/40 //
16.09.2015 // Runoratsut // KRJ/Helppo A // 4/40 //
20.09.2015 // Runoratsut // KRJ/Helppo A // 4/40 //

KR, vain sijoitukset merkitty, 5 kpl.

02.07. -10 // Kutsu // KR/Helppo B // 6/65 //
02.07. -10 // Kutsu // KR/Kür Helppo B // 1/31 //
03.07. -10 // Kutsu // KR/KN Special // 6/56 //
05.07. -10 // Kutsu // KR/Helppo A // 4/47 //
06.08. -10 // Kutsu // KR/Helppo A // 6/50 //

ERJ, vain sijoitukset merkitty, 53 kpl.

06.10. -10 // Kutsu // ERJ/60cm // 2/40 //
07.10. -10 // Kutsu // ERJ/60cm // 4/40 //
15.05. -14 // Kutsu // ERJ/50cm // 1/13 //
15.05. -14 // Kutsu // ERJ/60cm // 3/21 //
17.05. -14 // Kutsu // ERJ/60cm // 1/21 //
17.05. -14 // Kutsu // ERJ/60cm // 1/40 //
19.05. -14 // Kutsu // ERJ/60cm // 2/40 //
19.05. -14 // Kutsu // ERJ/50cm // 2/13 //
20.05. -14 // Kutsu // ERJ/50cm // 4/30 //
27.05. -14 // Kutsu // ERJ/60cm // 2/30 //
28.05. -14 // Kutsu // ERJ/60cm // 6/40 //
29.05. -14 // Kutsu // ERJ/50cm // 5/40 //
29.05. -14 // Kutsu // ERJ/50cm // 2/30 //
30.05. -14 // Kutsu // ERJ/50cm // 1/40 //
06.06. -14 // Kutsu // ERJ/60cm // 7/59 //
14.06. -14 // Kutsu // ERJ/50cm // 4/30 //
14.06. -14 // Kutsu // ERJ/60cm // 1/30 //
18.06. -14 // Kutsu // ERJ/50cm // 5/40 //
18.06. -14 // Kutsu // ERJ/60cm // 2/40 //
19.06. -14 // Kutsu // ERJ/60cm // 5/40 //
23.06. -14 // Kutsu // ERJ/60cm // 4/25 //
24.06. -14 // Kutsu // ERJ/60cm // 4/40 //
25.06. -14 // Kutsu // ERJ/60cm // 2/40 //
11.07.2014 // Kutsu // ERJ/50cm // 2/30 //
20.07.2014 // Kutsu // ERJ/50cm // 1/30 //
22.07.2014 // Kutsu // ERJ/50cm // 5/30 //
23.07.2014 // Kutsu // ERJ/50cm // 5/30 //
24.07.2014 // Kutsu // ERJ/50cm // 5/30 //
25.08.2014 // Kutsu // ERJ/60cm // 2/30 //
26.08.2014 // Kutsu // ERJ/60cm // 5/30 //
28.08.2014 // Kutsu // ERJ/60cm // 4/30 //
01.09.2014 // Kutsu // ERJ/50cm // 4/40 //
04.09.2014 // Kutsu // ERJ/50cm // 2/40 //
15.09.2014 // Kutsu // ERJ/60cm // 5/36 //
16.10.2014 // Kutsu // ERJ/60cm // 5/53 //
18.10.2014 // Kutsu // ERJ/50cm // 5/47 //
24.10.2014 // Kutsu // ERJ/60cm // 5/30 //
25.10.2014 // Kutsu // ERJ/60cm // 2/30 //
31.10.2014 // Kutsu // ERJ cup/60cm // 16/183 //
26.12.2014 // Moondance // ERJ/60cm // 5/40
02.01.2015 // Thrillium // ERJ/50cm // 3/30 //
02.01.2015 // Thrillium // ERJ/60cm // 2/30 //
05.01.2015 // Kilpailukeskus Holmberg // ERJ/60cm // 3/50 //
18.08.2015 // Kilpailukeskus Stewart // ERJ/50cm // 2/21 //
19.08.2015 // Kilpailukeskus Stewart // ERJ/50cm // 3/21 //
23.08.2015 // Kilpailukeskus Stewart // ERJ/50cm // 3/21 //
24.08.2015 // Kilpailukeskus Stewart // ERJ/50cm // 2/21 //
24.08.2015 // Kilpailukeskus Stewart // ERJ/60cm // 1/25 //
10.10.2015 // Vindemia // ERJ/60cm // 5/32 //
13.10.2015 // Vindemia // ERJ/60cm // 1/32 //
16.10.2015 // Vindemia // ERJ/60cm // 2/32 //
27.10.2015 // Runoratsut // ERJ/60cm // 4/30 //
28.10.2015 // Runoratsut // ERJ/60cm // 4/30 //


ER, vain sijoitukset merkitty, 12 kpl.

17.04. -10 // Kutsu // ER/60cm // 4/29 //
11.07. -10 // Kutsu // ER/50cm // 1/15 //
30.07. -10 // Kutsu // ER/50cm // 4/22 //
18.05. -14 // Kutsu // ER/40cm // 1/21 //
19.05. -14 // Kutsu // ER/40cm // 1/21 //
19.05. -14 // Kutsu // ER/60cm // 1/33 //
23.05. -14 // Kutsu // ER/40cm // 2/21 //
23.05. -14 // Kutsu // ER/50cm // 2/32 //
26.05. -14 // Kutsu // ER/50cm // 4/32 //
28.05. -14 // Kutsu // ER/40cm // 2/21 //
28.05. -14 // Kutsu // ER/60cm // 4/33 //
29.05. -14 // Kutsu // ER/50cm // 4/32 //

KERJ, vain sijoitukset merkitty, 43 kpl.

12.01. -12 // Kutsu // KERJ/Aloittelija // 1/21 //
13.01. -12 // Kutsu // KERJ/Aloittelija // 3/21 //
30.08.2014 // Kutsu // KERJ cup/Aloittelijaluokka // 2/8 //
22.09.2014 // Kutsu // KERJ/Aloittelijaluokka // 2/6 //
03.01.2015 // Kilpailukeskus Reiter // KERJ/Aloittelijaluokka // 4/16 //
04.01.2015 // Kilpailukeskus Reiter // KERJ/Aloittelijaluokka // 3/16 //
15.08.2015 // Kilpailukeskus Stewart // KERJ/Aloittelijaluokka // 1/2 //
16.08.2015 // Kilpailukeskus Stewart // KERJ/Aloittelijaluokka // 1/2 //
17.08.2015 // Kilpailukeskus Stewart // KERJ/Aloittelijaluokka // 1/2 //
19.08.2015 // Kilpailukeskus Stewart // KERJ/Aloittelijaluokka // 1/2 //
22.08.2015 // Kilpailukeskus Stewart // KERJ/Aloittelijaluokka // 1/2 //
08.11.2015 // Kilpailukeskus Stewart // KERJ/Aloittelijaluokka // 3/11 //
09.11.2015 // Kilpailukeskus Stewart // KERJ/Aloittelijaluokka // 1/11 //
11.11.2015 // Kilpailukeskus Stewart // KERJ/Aloittelijaluokka // 3/11 //
16.11.2015 // Kilpailukeskus Stewart // KERJ/Aloittelijaluokka // 3/11 //
20.11.2015 // Kilpailukeskus Stewart // KERJ/Aloittelijaluokka // 2/11 //
24.01.2016 // KERJ/Aloittelijaluokka // Mörkövaara // 1/19 //
26.01.2016 // KERJ/Aloittelijaluokka // Silkes // 2/4 //
02.02.2016 // KERJ/Aloittelijaluokka // Mörkövaara // 1/19 //
04.02.2016 // KERJ/Aloittelijaluokka // Mörkövaara // 4/19 //
06.02.2016 // KERJ/Aloittelijaluokka // Mörkövaara // 3/19 //
07.02.2016 // KERJ/Aloittelijaluokka // Mörkövaara // 4/19 //
21.02.2016 // KERJ/Aloittelijaluokka // Susiraja // 1/13 //
22.02.2016 // KERJ/Aloittelijaluokka // Susiraja // 3/13 //
26.02.2016 // KERJ/Aloittelijaluokka // Susiraja // 2/25 //
27.02.2016 // KERJ/Aloittelijaluokka // Susiraja // 2/25 //
01.03.2016 // KERJ/Aloittelijaluokka // Mörkövaara // 2/13 //
05.03.2016 // KERJ/Aloittelijaluokka // Mörkövaara // 1/13 //
08.03.2016 // KERJ/Aloittelijaluokka // Mörkövaara // 3/13 //
09.03.2016 // KERJ/Aloittelijaluokka // Mörkövaara // 2/13 //
10.03.2016 // KERJ/Aloittelijaluokka // Mörkövaara // 3/13 //
21.03.2016 // KERJ/Aloittelijaluokka // Mörkövaara // 2/17 //
24.03.2016 // KERJ/Aloittelijaluokka // Mörkövaara // 2/17 //
25.03.2016 // KERJ/Aloittelijaluokka // Mörkövaara // 3/17 //
26.03.2016 // KERJ/Aloittelijaluokka // Mörkövaara // 2/17 //
11.04.2016 // KERJ/Aloittelijaluokka // Mörkövaara // 2/12 //
17.04.2016 // KERJ/Aloittelijaluokka // Mörkövaara // 2/12 //
20.04.2016 // KERJ/Aloittelijaluokka // Mörkövaara // 2/12 //
03.05.2016 // KERJ/Aloittelijaluokka // Metsovaara // 3/19 //
07.05.2016 // KERJ/Aloittelijaluokka // Metsovaara // 2/19 //
08.05.2016 // KERJ/Aloittelijaluokka // Metsovaara // 3/19 //
31.07.2016 // KERJ-cup/Aloittelijaluokka // Satulinna // 1/23 //
30.06.2017 // KERJ-cup/Aloittelijaluokka // Kisakeskus Bailador // 3/23 //
30.11.2017 // KERJ-cup/Aloittelijaluokka // Turmeltaja // 6/67 //

VVJ, vain sijoitukset merkitty, 40 kpl.

15.06. -14 // Kutsu // VVJ/Noviisi // 3/30 //
21.06. -14 // Kutsu // VVJ/Noviisi // 1/30 //
26.06. -14 // Kutsu // VVJ/Noviisi // 5/30 //
01.07.2014 // Kutsu // VVJ/Noviisi // 4/26 //
11.08.2014 // Kutsu // VVJ/Noviisi // 1/27 //
16.08.2014 // Kutsu // VVJ/Noviisi // 2/27 //
19.08.2014 // Kutsu // VVJ/Noviisi // 3/27 //
21.08.2014 // Kutsu // VVJ/Noviisi // 6/40 //
12.09.2014 // Kutsu // VVJ/Noviisi // 4/30 //
20.10.2014 // Kutsu // VVJ/Noviisi // 2/40 //
21.10.2014 // Kutsu // VVJ/Noviisi // 4/40 //
30.10.2014 // Kutsu // VVJ/Noviisi // 3/29 //
01.11.2014 // Kutsu // VVJ/Noviisi // 5/29 //
02.11.2014 // Kutsu // VVJ/Noviisi // 2/29 //
07.11.2014 // Kutsu // VVJ/Noviisi // 3/29 //
17.11.2014 // Fiktio // VVJ/Noviisi // 3/25 //
15.08.2015 // Kilpailukeskus Stewart // VVJ/Noviisi // 5/37 //
21.08.2015 // Prime Sporthorses // VVJ/Noviisi // 3/23 //
22.08.2015 // Prime Sporthorses // VVJ/Noviisi // 3/23 //
30.08.2015 // Prime Sporthorses // VVJ/Noviisi // 4/23 //
08.09.2015 // Prime Sporthorses // VVJ/Noviisi // 4/30 //
09.12.2015 // VVJ/Noviisi // Wyat Shetlands // 5/40 //
31.01.2016 // VVJ-cup/Noviisi // Breandan // 6/52 //
11.02.2016 // VVJ/Noviisi // Turmeltaja // 4/30 //
08.06.2016 // VVJ/Noviisi // Hengenvaara // 4/36 //
09.06.2016 // VVJ/Noviisi // Hengenvaara // 2/44 //
11.06.2016 // VVJ/Noviisi // Hengenvaara // 3/44 //
14.06.2016 // VVJ/Noviisi // Hengenvaara // 2/44 //
15.06.2016 // VVJ/Noviisi // Hengenvaara // 4/36 //
01.11.2016 // VVJ/Noviisi // Fiktio // 2/30 //
29.11.2016 // VVJ/Noviisi // Ros Cirein // 2/22 //
30.11.2016 // VVJ/Noviisi // Ros Cirein // 1/22 //
30.11.2016 // VVJ/Noviisi // Ros Cirein // 1/22 //
07.12.2016 // VVJ/Noviisi // Fiktio // 2/18 //
12.12.2016 // VVJ/Noviisi // Fiktio // 1/30 //
13.12.2016 // VVJ/Noviisi // Fiktio // 3/18 //
11.02.2017 // VVJ/Noviisi // Hengenvaara // 3/40 //
14.02.2017 // VVJ/Noviisi // Hengenvaara // 3/40 //
15.02.2017 // VVJ/Noviisi // Ventos // 2/30 //
17.02.2017 // VVJ/Noviisi // Hengenvaara // 4/40 //

Näyttelyt, 1x MVA-SERT, 3x irtoSERT - 1x SW, 1x CH, 6x RCH = 120p.

31.01.2016 // Kutsu // VSN/Welsh A&B orit // CH //
20.02.2016 // Kutsu // NJ/Welsh A -orit // irtoSERT // pt. Viiru
06.03.2016 // Kutsu // NJ/Welsh A -orit // irtoSERT // pt. Taija.
09.03.2016 // Kutsu // VSN/Welsh A -orit // RCH // 39p.
08.08.2016 // Kutsu // NJ/Poniorit // irtoSERT // pt. Jannica
07.10.2016 // Kutsu // NJ/Welsh A-orit // MVA-SERT // pt. Siiri K.
27.12.2016 // Kutsu // VSN/Welsh A-orit // RCH // 38p
03.02.2017 // Kutsu // VSN/Welsh A -orit // RCH // 39,5p
10.02.2017 // Kutsu // VSN/Poniorit // RCH // 38p
16.05.2017 // Kutsu // VSN/Welsh A // RCH // 38p
15.11.2017 // Kutsu // VSN/Ponit // SW4 // 39p
10.02.2018 // Kutsu // VSN/Welsh A-orit // RCH // 38p


PÄIVÄKIRJA


30.06.2017 Laidunkauden avajaiset! Kesän parhaita päiviä, kun kaikki kynnelle kykenevät tulivat viemään hevosia laitumelle ja nauttimaan perinteisistä grillijuhlista illalla. Päiväksi oli tänä vuonna valikoitunut perjantai, kesäkuun viimeinen päivä, jolloin kaikki hevoset vietäisiin laitumelle - toiset laiduntaisivat pidempään kuin toiset, mutta ainakin tämän viikonlopun saisivat kaikki hevoset syödä mahan täydeltä vehreää ruohoa. Totta kai hevosia oli totuteltu vihreään ahkerasti jo ihan koko kesän ajan, mutta vihdoin suurin osa kesän tärkeimmistä kisoista oli takana päin ja valtaosalla tallin hevoskannasta alkaisi kesäloma. Hevoset olivat villejä, mutta kaikki saatiin turvallisesti laitumelle. Ja kyllähän se oli ilo seurata raisuja hevoslaumoja, jotka painelivat hurjaa neliä ympäri laidunta ennen kuin raaskivat asettua ahmimaan ruohoa kukin tarpeeksi riehuttuaan. Ja sitten ihmiset vetivät mahan täydeltä grillin antimia pitkälle yöhön.

Estevalmennus 05.12. 2012, valmentajana Ermen
Hapero talutti innokasta lumivalkoista ponia kentälle. Se näki esteet ja höristi korviaan, ja melkein pomppi ilosta. Poni oli todella energinen ja hupsu paketti, laukka rullasi siis epäilemättä tosi hyvin. Pari pukkiakin tulla tupsahti, mutta ratsastaja pysytteli, ilman muuta, selässä. Heti ensimmäisessä hypyssä, vaikkei se hyppy ollutkaan, poni laukkasi esteen ohi. Neuvoin pitämään napakamman tuntuman ponin suuhun, tiivistämään istuntaa; pitämään riiviön kuuliaisena. Kun se sitten hyppäsi, se todella teki kunnon loikan! Vesimatto-estettä hypätessämme poni liisi esteen yli muitta mutkitta, samoin muiden erikoisempien esteiden. Yhteistyönne alkoi loppua kohti paranemaan. Muistutin Haperoa välillä pitämään katseen ylhällä esteen päällä, sillä välille katse jäikin kuin jäikin vähän 'alas'. Sarjaa hypätessämme tulikin soppa; poni kaahasi esteelle, vaikka ratsastaja yritti kaikin voimin hidastaa sitä. Poni teki pitkän loikan, ja kieltäytyikin sitten sarjan B-osalla, koska ajautui liian lähelle sitä. Toisella kertaa ratsukko laukkasi ensin pääty-ympyrässä rauhallisesti, ennen kuin suunnisti sarjalle. Tämä kikka toimikin, ja kolmannella kerralle suoritus onnistui ilman ympyrääkin. Poni oli aivan ihastuttava. Onnistutte, kunhan vain lähestytte sopivassa temmossa esteelle ja saat ponin kuuliaiseksi.

Estevalmennus 08.12. 2012, valmentajana Hilla
Make hörisi innoisaan kun huomasi, että rakensin esteitä. Se rupesi riemuissaan nostamaan hiukan vauhtia. Kun olin rakentanut muutaman ristikon,viuhkan ja vielä muutaman pystyesteen olimme valmiita aloittamaan. Make lähti innokkaasti liikkeelle ja oli aivan valmis ampaisemaan matkaan kumminkin piti lämmitellä ensiksi. Maken kanssa ravailtiin,tehtiin mahdollisimman paljon nostoja ja laukattiin. Kun menimme ensiksi muutaman kerran viuhkan Make oli jo valmis hyppäämään. Sitten menimme aika matalaa ristikkoa, että maken lihakset olisivat varmasti lämpiminä. Kun olimme menossa jo pystyesteille Make suoristi korvat ja hyppäsi kuin jokin ihmeellinen tuhennen taalan este tykki. Ohjasin Maken viuhkalle ja se vain meni viuhkan kuin se olisi jo väsynyt pelkkiin helppoihin juttuihin. Nostin pystyesteen 60 cm ja Make oli aivan valmis hyppämään. Niin se tekikin. Make hyppäsi todella upeasti ja päätin, että nyt olisi paras lopettaa. Menin vielä hetkeksi Maken kanssa pihalle kävelemään.

22.05. 2014 Aktivoituminen Makenkin kanssa on tapahtunut, herra kaivettiin tarhan nurkasta lihoamasta ja suunnattiin kuntokuurin kautta kisakentille! Hyvin on homma startannut ja sijoituksia ropisee plakkariin melkoista tahtia. Varsinkin kouluradalla Make on ryhdistäytynyt eikä esteilläkään homma mitenkään huonosti etene. Pikku hiljaa pitäisi varmaankin alkaa laittamaan ilmoille jalostustarjousta ja kirjoitella viimeisiä puuttuvia tekstejä laatuarvosteluihin. Toki sijoituksia kaivataan vielä rutkasti, mutta tällä tahdilla siihen ei kovin kauaa mene!


IKÄÄNTYMINEN


Menehtynyt 21 vuoden iässä.


Virtuaalihevonen / A sim game horse